— Jong-dar —

Syksyllä 2022 'Sopusoinnussa luonnon kanssa' Jong-dar tunnit pidetään
Jupperissa keskiviikko aamuisin klo 8.15-9.00

"Jokaista ihmistä elähdyttää liikkuvat, voimakkaat ja eloisat energiat. Tämän monivivahteisen energian olemassaolon ja luonteen voimme löytää Jong-dar harjoituksia tekemällä."
-Khandro Déchen- kirjasta Movin Being

Jong-dar chéd pa* harjoitukset ovat liikkuvia ja dynaamisia joogisia harjoituksia. Liikemaailmaltaan harjoitukset ovat hyvin monipuolisia ja vaihtelevia; hitaista rauhallisista liikkeistä, voimaa, notkeutta ja räjähtävyyttä vaativiin liikkesiin.

Jong-dar tunnit sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille ihmisille. Yksittäiset harjoitukset ovat luonteeltaan hyvinkin vaihtelevia ja hieman tutustuttuasi harjoituksiin, löydät juuri sinulle sopivat harjoitukset ja harjoitustavan. 

Tehdäksesi harjoitusta sinun ei tarvitse olla buddhalainen, vaikka Jong-dar harjoitukset ovatkin peräisin buddhalaisesta Aro gTer ja Ling Gésar gTer perintölinjan opetuksista. Harjoitukset edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointia ja sopivat siksi kaikille eri uskontokuntiin kuuluville henkilöille.

Fysioacusassa opetuksia antaa Maria - Rang bZhin Wangmo, joka on saanut opetukset Lama Bar-ché Dorjelta. Lama Bar-ché Dorje vierailee ajoittain  Fysioacusan tunneilla. Pääsääntöisesti Bar-ché opettaa harjoituksia eri puolilla maailmaa. Lisää tietoa  Lama Bar-ché Dorjen opetuksista löydät buddhalaisen Drala Thang yhteisön internet sivustolta. Lue lisää...

Maria - Rang bZhin opettaa syksyllä 2022 Jong-dar harjoituksia Espoossa Jupperin ja Laaksolahden alueella. 

Jong-dar tunnit ovat lähtökohtaisesti ilmaisia harjoituksen lähtökohtaisen luonteen takia, mutta halutessasi voit antaa tunneista lahjoituksen opettajalle. 

Jong-dar chèd pa:
Jong (sByong) tarkoittaa: puhdistaa, harjoitella, tähdätä, edetä, treenata tai esittää
Dar (rDar) tarkoittaa: työstää, hioa, teroittaa, tehdä täydelliseksi tai kiillottaa
Chèd pa (byes pa) jong-dar chèd pa;ssa tarkoittaa: tehdä, valmistaa, hankkia, luoda, tuottaa, esittää, saada tapahtumaan tai olla tehokas.

Luo kotisivut ilmaiseksi!