Jong-dar harjoitus

Jong-dar harjoitukset edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ovat erinomainen fyysinen harjoitustapa löytää liikkumisen riemu. 

"Jokaista ihmistä elähdyttää liikkuvat, voimakkaat ja eloisat energiat.
Tämän monivivahteisen energian olemassaolon ja luonteen voimme löytää Jong-dar harjoituksia tekemällä."
-Khandro Déchen- kirjasta Movin Being


Jong-dar chéd pa* harjoitukset ovat liikkuvia ja dynaamisia joogisia harjoituksia. Ne ovat lähtöisin Himalajan alueen buddhalaisesta harjoituksesta. Näitä harjoituksia edistyneet joogit ja jogiinit ovat tehneet meditaatioharjoituksen ohella. 

Liikemaailmaltaan harjoitukset ovat hyvin monipuolisia ja vaihtelevia; hitaista rauhallisista liikkeistä, voimaa, notkeutta ja räjähtävyyttä vaativiin liikkesiin.

Jong-dar tunnit sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille ihmisille. Yksittäiset harjoitukset ovat luonteeltaan hyvinkin vaihtelevia ja hieman tutustuttuasi harjoituksiin, löydät juuri sinulle sopivat harjoitukset ja harjoitustavan. 

Aloitamme tunnin lyhyellä meditaatioharjoituksella. Meditaatiotuokion jälkeen teemme alkuveryttelyn Jon-dar harjoituksia apuna käytteäen - herätellen kehon luonnollista liikettä.

Jong-dar liikkeet tehdään pääsääntöisesti seisten. Opettelemme uutta ja kertaamme vanhaa joka tunti. Lopputunnista teemme pienen kehoa avaavan venyttelyn, jotta tunnin jälkeen olosi tuntuu rentoutuneelta ja energiseltä.

Jong-daria opetetaan viikkotunneilla sekä intensiivi kursseina.

Voit tulla mukaan tunneille milloin tahansa.
Tavallisest jumppavaatteet on hyvä asu tunneille. 

Viikkotunnit:

Tällä hetkellä teemme Jong-daria pienryhmässä Espoossa. Jos haluat mukaan ryhmään ota yhteyttä Mariaan puhelimitse 050 363 4670

Tunnit ovat maksuttomia, mutta opettajalle voi halutessaan antaa henkilökohtaisen lahjoituksen ajankäytöstä. 

Jong-dar chèd pa:
Jong (sByong) tarkoittaa: puhdistaa, harjoitella, tähdätä, edetä, treenata tai esittää
Dar (rDar) tarkoittaa: työstää, hioa, teroittaa, tehdä täydelliseksi tai kiillottaa
Chèd pa (byes pa) jong-dar chèd pa;ssa tarkoittaa: tehdä, valmistaa, hankkia, luoda, tuottaa, esittää, saada tapahtumaan tai olla tehokas.