Vyöhyketerapia vauvoille

Vauvojen vyöhyketerapia on tarkoitettu vauvoille, jotka kärsivät koliikki vaivoista, unihäiriöistä, itkuisuudesta tai mahanpuruista. Vauvojen vyöhyketerapiahoito on luonteeltaan hyvin kevyttä hoitoa, jossa käsitellään kevyillä otteilla vauvan jalkojen, käsien sekä selän vyöhykkeitä. Vyöhyketerapian yhteydessä tehdään usein myös kokonaisvaltainen vauvaa rentouttava hieronta, joka auttaa vauvaa kehon ääriviivojen hahmottamisessa.

Hoito tehdään aina vanhemman/vanhempien läsnäollessa. Hoitaja antaa vanhemmille ohjeita ja neuvoja, miten vauvan oloa voi helpottaa myös kotioloissa.

Vauvat reagoivat hoitoon usein hyvinkin nopeasti. Hoitokertoja tarvitaan yleensä yhdestä viiteen kertaan. Hoito kestää maksimissaan 20 min, mutta käyntiin kannattaa varata aikaa noin tunti, jotta hoito voidaan tehdä vauvalle sopivalla aikataululla.

Hoidon jälkeen vauva saattaa olla hieman keskimääräistä nälkäisempi ja väsyneempi.
Meillä vauvojen vyöhykehoitoja tekee Maria, kolmen lapsen äiti ja yhden pikkumiehen mummi. Marialla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus vauvojen hoidosta ja hän on luontaisesti tullut hyvin toimeen vavuvaväen kanssa.

"Hoitotulokset vauvojen kanssa ovat aina yhtä ilahduttavia. Lähes jokainen luonani käynyt vauva on saanut apua hoidostani. Ethän siis epäröi, jos vauvallasi on ongelmia. Pyritään löytämään nopeasti ratkaisu vauvan vaivan hoitoon, jotta arki pienen vauvan kanssa helpottuisi." - Maria

Vauvahierontakurssit 2023

Lauantai 16.9. klo 10.00-12.00
Lauantai 7.10 klo 10.00-12.00
Lauantai 25.11 klo 13-15

Voit tulla kurssille vauvasi kanssa tai otta mukaan nuken, jolle voit tehdä harjoitukset. 

Kurssille otetaan kuusi osallistujaa, joten ilmoittauduthan kurssille ajoissa. 
Kurssin hinta 37€

Vauvahieronta kurssi

Oman kehonkuvan muodostumiseen vauva saa hurjasti apua kokonaisvaltaisesta hieronnasta. 

Vauvahieronnassa ei ole kyse lihasten hironnasta vaan hieronta tehdää kevyin ottein - kuin perhosen siiven kosketus - huomioiden jokainen vauvan reaktio kosketukseen.

Kun ote on oikea vauva oppii nauttimaan hieronnasta, jolla on tutkitusti hyödyntävä vaikutus puheen ja motooristen taitojen kehityksessä. 

Fysioacusan vauvahierontakurssilla käymme käytännössä läpi koko hieronnan sekä opimme hyviä ja ergonomisia vauvan kantamiseen sopivia otteita. 

Kahdentunni kurssilla opit pieniä asioita, joilla voi olla suuria vaikutuksia vauvaperheen arkeen. 

Ohjaajana toimii Maria, vauva vyöhyketerapeuttimme, kolmen jo aikuisen lapsen äiti sekä yhden pikkupojan mummi.