Vyöhyketerapia vauvoille

Vauvojen vyöhyketerapia on tarkoitettu vauvoille, jotka kärsivät koliikki vaivoista, unihäiriöistä, itkuisuudesta tai mahanpuruista. Vauvojen vyöhyketerapiahoito on luonteeltaan hyvin kevyttä hoitoa, jossa käsitellään kevyillä otteilla vauvan jalkojen, käsien sekä selän vyöhykkeitä. Vyöhyketerapian yhteydessä tehdään usein myös kokonaisvaltainen vauvaa rentouttava hieronta, joka auttaa vauvaa kehon ääriviivojen hahmottamisessa.

Hoito tehdään aina vanhemman/vanhempien läsnäollessa. Hoitaja antaa vanhemmille ohjeita ja neuvoja, miten vauvan oloa voi helpottaa myös kotioloissa.

Vauvat reagoivat hoitoon usein hyvinkin nopeasti. Hoitokertoja tarvitaan yleensä yhdestä viiteen kertaan. Hoito kestää maksimissaan 20 min, mutta käyntiin kannattaa varata aikaa noin tunti, jotta hoito voidaan tehdä vauvalle sopivalla aikataululla.

Hoidon jälkeen vauva saattaa olla hieman keskimääräistä nälkäisempi ja väsyneempi.
Meillä vauvojen vyöhykehoitoja tekee Maria, kolmen lapsen äiti ja yhden pikkumiehen mummi. Marialla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus vauvojen hoidosta ja hän on luontaisesti tullut hyvin toimeen vavuvaväen kanssa.

"Hoitotulokset vauvojen kanssa ovat aina yhtä ilahduttavia. Lähes jokainen luonani käynyt vauva on saanut apua hoidostani. Ethän siis epäröi, jos vauvallasi on ongelmia. Pyritään löytämään nopeasti ratkaisu vauvan vaivan hoitoon, jotta arki pienen vauvan kanssa helpottuisi." - Maria