— rTsa-mNye —

rTsa-mNye hoito pohjautuu Tiibetiläiseen lääketieteeseen, jonka juuret ja ymmärrys on tuhansien vuosien kokemusten kartoittamaa.

rTsa-mNye - on hoitomuoto, jolla on vaikutus ihmisen psykofyysiseen kokonaisuuteen.  Hoidolla pyritään palauttamaa kehon luonnollinen toimina rentouttavilla liikkeillä ja otteilla. 

rTsa-mNyen hoito koostuu kahdesta osiosta:
- diagnostisesta osiosta sekä hoitavasta osiosta.
Nämä kaksi hoidon osiota kulkevat käsi kädessä hoidon edetessä.
Diagnostisen osion avulla hoitaja kartoittaa asiakkaan ongelmakohtia liikkeen ja kosketuksen avulla. Hoidollisen osion aikana hoitaja käyttää laajaa otteiden kirjoa, jolla pyritään pääsemään ongelman ytimeen ja vapauttamaan/rentouttamaan ongelmakohta.

Osa hoidosta tehdään paljaalle iholle, kuten klassinen hieronta, käyttäen öljyä tai rasvaa väliaineena.

rTsa-mNye hoidon näkemykseen kuuluu ymmärrys siitä, miten jokaisella solullamme on rakennus/parannusohjeet itsessään. Esimerkiksi murtuessaan luu luutuu ja muodostaa murtuneeseen kohtaan luukudosta saadessaan työskennellä luonnollisella tavalla.
Jos paranemisprosessi häiriintyy tai estyy jostain syystä syntyy paranemiselle esteitä ja paraneminen saattaa viedä normaalia pidemmän ajan tai kudos saattaa jäädä virheelliseksi ja kehon toiminta kyseisessä kohdassa häiriintyy. Pitkään jatkuessa kipu ja muut vamman sivuvaikutukset saattavat aiheuttaa meille jännitystiloja myös muualle kehoon.

Rentouttamalla ja manipuloimalla kudoksia sopivalla tavalla saadaan vapautettua kehon, mielen ja energian tukkeumat ja jännitystilat, jotka estävät kehoa toimimasta luonnollisella tavalla.

rTsa-mNye hoidolla pyritään edesauttamaan kehon luonnollista paranemisprosessia.